Ojedinělá březovská kaple bude z dálky připomínat keltský hrad

30. září 2018  10:09
  •  
  •  
  •  
  •  
V Březové na Sokolovsku roste pod hřbitovem nová kaple, která by měla do budoucna sloužit nejen jako pietní místo, ale i jako kulturní centrum. Z dálky má připomínat keltský hrad.

 

„Dá se říci, že v tomto roce bude z valné části dokončena hrubá stavba. Naším velkým snem je, že by se příští rok v letních měsících mohla slavnostně předat občanům Březové a okolních vesnic,“ uvedl starosta města Milan Bouda.

Stavbou práce ale nekončí. Plně se pracuje na řešení interiéru nebo na tom, zda bude na zvonici skutečný zvon nebo atrapa. Kaple přijde městskou kasu se vším všudy na necelých deset milionů korun.


Impulsem k vzniku ojedinělé stavby byla potřeba místa, kde by se mohly konat nejen smuteční obřady. „Březová byla víceméně dokončena v šedesátých letech, a i když tu bylo krásné bydlení, tak sloužilo svým způsobem spíš jako kasárna pro místní pracující z nedaleké elektrárny, dolů a sklárny. Bohužel se úplně opomnělo, že každá obec by měla mít takové místo, jako je hřbitov a k němu kaple,“ řekl starosta, který vnímá stavbu jako odkaz budoucím generacím.

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

No co to je tohle

By admin

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.